Camping de Bron

Camping De Bron is een kindvriendelijke camping in het zuiden van Limburg op nog geen 2 km van het toeristenplaatsje Valkenburg aan de Geul. De camping ligt dan ook midden in het prachtige heuvelland aan de rand van het Ravensbosch.

U kunt zich voorstellen dat er dus voor iedereen wat te doen is. U kunt zelfs een bezoek brengen aan Duitsland of België wat binnen een half uur met de auto te bereiken is. 

Tarieven

Faciliteiten

Naast het openluchtzwembad beschikt onze camping ook over een gezellig restaurant met een grote kaart maar kleine prijzen, een snackbar, speeltuintjes, een recreatieteam (alleen in hoogseizoen) en de mogelijk bestaat om fietsen scooters en skelters te huren via de receptie.

De sanitaire voorzieningen zijn uiterst modern en schoon en beschikt over naast een invalide toilet / douche ook over een babyroom.

Wifi is ook op heel de camping beschikbaar voor diegen die in de vakantie toch even de mail wil checken of op het net wil surfen.

Ook de staanplaatsen zijn van alle gemakken voorzien zo is het mogelijk om naast een elektra aansluiting ook nog een Tv-aansluiting te krijgen zodat u ook op vakantie geen soap of voetbal wedstrijd hoeft te missen.

Voor de dagelijkse behoefte hoeft u de camping niet af. De camping beschikt namelijk over een campingwinkel met een assortiment aan alle daagse producten en verse broodjes.

Geschiedenis

geschiedenis.jpg

De camping die tegen het kerkdorp Arendsgenhout aan leunt heeft zijn naam te danken aan een natuurlijke, zuivere zoetwaterbron die zich bevind op het voormalige camping terrein.

Camping de Bron bestaat inmiddels al meer dan 50 jaar en er is al een heleboel verandert vanaf het begin tot nu. Tot 1972 was 'De Bron' een hellingscamping, gelegen aan de achterzijde van de woning van de uitbaters, de familie Hendriks.

De camping is in 1974 verplaatst. Van die gelegenheid is toen gebruik gemaakt om de nieuw aan te leggen camping groots aan te pakken. Op een terrein van ruim tien hectare werden verharde wegen aangelegd en veel bomen en hagen geplant. Na vijfentwintig jaar is het resultaat zichtbaar. Op de camping is nu plaats voor vierhonderd vijftien eenheden die kunnen kiezen uit zon- en schaduwrijke plaatsen.